Blekinge Tekniska Högskola

Blekinge Tekniska Högskola är en statlig högskola som finns i Karlskrona och Karlshamn. Skolan grundades 1998 och fokus ligger på IT och innovation för hållbar utveckling. Det finns en hel del olika utbildningar både på distans och utbildningar som bedrivs på plats. Blekinge Tekniska Högskola håller internationell nivå och bedriver även forskning där IT och teknik beblandas med ämnen som fysisk planering, industriell ekonomi, hälsa och vård samt design. Skolan har ett nätverk och samarbete med över 90 stycken universitet världen över, och anses vara ett av de främsta i världen inom hållbar utveckling och programteknik.

Blekinge Tekniska Högskola med mindre studiegrupper och mer support

Blekinge Tekniska Högskola

På skolan går det ungefär 5000 studenter, varav 600 internationella elever. Forskning är ett stort intresse på Blekinge Tekniska Högskola och fokus ligger på att hitta lösningar till de utmaningar som ställs på samhället. Högskolan är rankad bland de sex bästa i världen för sin forskning inom programvaruteknik och hållbar utveckling. Sexa i världen inom programvaruteknik, etta i Sverige och trea i Europa inom hållbarhetsforskning är inga dåliga resultat, något som visar att skolan är seriös och framgångsrik inom sin forskning.

Det finns även utbildningar och kurser inom digitala medier för den som är intresserad av mediebranschen och vill jobba med foto, ljud och rörlig bild. Flera före detta elever har lyckats väl på marknaden efter denna utbildning. Du studerar i små studiegrupper vilket gör att varje elev uppmärksammas och får den hjälp och det stöd som han eller hon behöver. Som det har nämnts tidigare finns det över 600 internationella elever, och hela 70 st länder är representerade på Blekinge Tekniska Högskola.

Lär känna studentstaden Karlskrona

För dig som vill börja studera på Blekinge Tekniska Högskola kan det vara bra att känna till staden lite grand. Karlskrona är en stad som kännetecknas av sin marina historia. 1998 tog staden plats på UNESCO:s lista över världsarv med motiveringen att Karlskrona har lyckats bevara både arkitektur och stadsplan. För den som är intresserad av stadens marina historia är marinmuseum värt ett besök och museet är även ett av de populäraste resmålen i Karlskrona. Staden är omgiven av vackra miljöer, men det finns så mycket mer än bara omgivningen.

Studentkårerna på Blekinge Tekniska Högskola ser till att det finns roliga aktiviteter att delta i och även en hel del idrottsorganisationer för den som är sportintresserad. Det finns lite studentföreningar att välja mellan som Blekinge studentkår, M.U.K, KIDS och Rosenboms nation. De har olika syften samt fokuserar på olika inriktningar, men själva huvudsyftet är att folk ska kunna känna sig engagerade och involverade. Det som är bra med att skolan är lite mindre är att det blir lättare att hitta kompisar och vänner för livet.

I Karlshamn ligger det andra campus

Ett campus ligger som sagt i Karlskrona och det andra ligger i Karlshamn. Det finns ett aktivt musik och teaterliv i Karlshamn. I Karlshamn kan du gå runt på de mysiga gågatorna eller besöka någon eller några av alla caféer,restauranger och pubar som finns i staden. Precis som Karlskrona ligger Karlshamn nära havet och ger dig naturupplevelser både till havs och på land. Staden är välkänd för digitala upplevelser och de flesta företag inom mediebranschen som finns i staden är uppstartade av före detta studenter på Blekinge Tekniska Högskola.